fbpx

3 tekenen dat het tijd is om next level te gaan met je boekhouding

Boekhouden wordt steeds makkelijker. De Belastingdienst slogan ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’ lijkt steeds meer op te gaan voor ondernemers zonder personeel. Veel zelfstandigen doen hun eigen aangifte, zowel de kwartaalaangifte voor de BTW als de jaarlijkse IB aangifte.

Bij de Boekhoudcoach moedigen we die zelfstandigheid aan. We zijn niet voor niets een boekhoudcoach en geen ouderwetse boekhouder. Wel geloven wij in ondersteuning en de puntjes op de i in elke boekhouding. Klanten kloppen vaak bij ons aan met deze woorden:

“Ik kan het wel, maar ik doe het niet.”

Je weet prima hoe je cijfers er voor staan en het aangifteprogramma kent ook weinig geheimen voor je. Maar je hebt deze maand net een andere investering gedaan dan normaal en hikt er tegenaan om uit te zoeken hoe je die moet verwerken. Je laat het er maar weer bij zitten en gaat aan de slag met je corebusiness.

“Ik kan het wel, maar het kost mij teveel tijd.”

De regels veranderen voortdurend en ook je bedrijf is een dynamisch geheel. Elk kwartaal opnieuw uitzoeken lukt wel (na veel Google en rondvragen), maar kost je veel tijd. Tijd die je beter kan steken in je reguliere werk met een stevig uurtarief.

“Ik kan het wel, maar ken de kleine lettertjes niet.”

De basis is misschien simpel, maar alle regelingen ken je niet of je twijfelt of ze op jou van toepassing zijn. Sommige regelingen (denk aan de KOR) worden op korte termijn drastisch gewijzigd en andere regelingen hebben veel gevolgen voor het verloop van jouw bedrijf (denk aan startersaftrek).

Herken jij één of meerdere worstelingen? Modder dan niet zelf aan, maar ga voor de laagdrempelige ondersteuning die bij een modern en succesvol bedrijf past. De Boekhoudcoach is er voor je, al vanaf €9,- per maand. Zo kan jij je weer concentreren op dat waar jij goed in bent. Bekijk hier welk abonnement bij jou past: